почивка на море

Почивка на море с влак? Защо, как и къде? 2018

Почивка на море с влак?

Замисляли ли сте се някога за тази идея? А може би вече сте я осъществили? Как беше, хареса ли ви, починахте ли си? Напълно възможно е вашата слеваща почивка на море да бъде с влак – любимото БДЖ. Цените не са огромни, а ако сте с карта, то тогава няма нищо по-евтино да отидете до Варна от всяка точка на страната и да си натопите крачетата в Черно море.

Вероятно, до там където предположихме, че вече може и да сте пътували, вероятно няма да го направите отново. Защо? Че то има толкова много причини, да не отидеш на почивка на море с родното БДЖе!

почивка на море

Почивка на море, може и без влак!

Лично съм пътувал от край до край държавата с БДЖ, във всеки сезон. Знам мъките на всички от вас, които редовно са в него. Климатиците не работят, няма парно по никаква причина, ако го има пък е за час и щом сте до София от Варна – късмет! Любимото ми е, когато прозореца или е невъзможно да се отвори и започнат да те готвят в купето или не се затваря, вятъра свири и се чудиш с кое да се завиеш. Вече ти се иска в седалката да се внедриш.

Един друг проблем, основно за семействата, тръгнали на почивка на море с влак. Багажа! Да си представим, че сте 4 човека (мъж, жена, две хлапета) и ви трябва багаж. Дали отивате за ден, два, 10, няма значение, но багажа си е там. Ако сте на лесна локация – София->Варна, супер, никакво прекачване, само едно качване на багажа. Но ако сте от някой ъгъл на държавата, трябва да смените 3 влака, 2 вагона и поне 1 купе, защото децата ви са подлудили всички, тогава положението никак не е приятно.

Почивка на море с влак, може и да не е най-разочароващото пътуване в живота ви.

Това наистина е така. Вярно, когато сте със семейството е по-трудно, децата имат нужди, а знаем какви са тоалетните във влаковете. Но ако сте група приятели, двама пътуващи, двама влюбени, всичко е по-добре. Можете да си говорите, може да гледате през прозореца (препоръчвам дневния влак. Такива красоти!) и както ви казах, няма такава цена за такава живописна гледка! Всичко е толкова красиво, толкова прекрасно, ако когато сте с компания, дори може да отделите време да си споделите нещо. Задръстванията сплотяват, защо едно возене с влак да не направи същото?
Лятото вероятно е най-доброто време за пътуването с влак до морето, не че ще отидете на море през Декември.