почивка на море с колело

Почивка на море – С колело? Защо, къде, как? 2018

Почивка на море с колело? Защо изобщо би ми хрумнало това?

Ако сте прочели предишните статии, тук не се опитваме да говорим за дестинаций, а по-скоро за начина на стигане до тях, различните възможности и дори нещо интересно. Може да прочетете навсякъде за някоя готина плажна дестинация, но това би било убило интереса в метода и уникалността на самата дестинация. Ето защо, ще ви подхвърлим една идея – почивка на море с колело. Добре, за тези, които са от Враца и София, това би било доста трудно и изтощително, но няма невъзможни неща!
почивка на море с колело

Само трябва да вярвате в себе си и да имате около месец почивка. Защо цял месец? За толкова далечно разстояние, ще ви трябва поне седмица докато пристигнете, да не кажем повече. Ще трябва да помислите и за място за преспиване, защото няма да е никак лесно да преминавате по повече от 100км на ден. Преди имаше един Българин, които успя да обиколи България, но не всеки е като него.

Почивка на море с колело, но от по-близка локация?

Да, това би било много по-подходящо. Не говорим за Варна, това е прекалено близка локация, но за нещо от около 50-70км обсег – защо не? Дори има някой преимущества, за които може и да не сте се сетили. Като например – това здраво каране, ще се отрази много добре на фигурата ви и тъкмо когато сте на плажа – плосък корем!  Ще трябва да карате с всички сило, но няма невъзможни неща. Още повече почивка на море с велосипед.
Багажът също играе огромна роля. Вземете колкото се може по-малко и само най-необходимото. Горещо ви препоръчваме да вземете повече лосион за слънце. Все пак с колелото, ще сте на пряка слънчева светлина и хладния вятър няма да ви помогне много. Водата също е много важна. Вземете бутилка, която може да използвате повече от веднъж, за да можете да си наливата от селата или дори градовете.

Добре, но почивка на море с велосипед – няма ли да е малко самотно?

Тук има два отговора на въпроса – или намирате някой достатъчно луд да дойде с вас на това приключение или ще се запознавате с нови хора докато пътувате. Когато сте с приятел е винаги по-интересно, но пък може да искате да се запознаете с напълно различни хора – също възможно.

А относно колелото? Няма да ви караме да си купувате ново колело, само за да отидете на почивка на море с него! Вземете каквото имате. Ние например, бихме ви препоръчали, нещо здраво, леко, опростено, да не тежи, но да може да издържи. Вие няма да му сложите 100кг багаж, но това не значи, че трябва и то самото да е тежко. Може да ви се наложи да го носите или да го завържете. Което ни навява на мисълта – не забравяйте да сложите някой неща и за самото колело:
Помпа
– Поне две резервни гуми
– Лепенки за гуми
Ключове за ремонт (тук поне ви трябват няколко)
– Всичко друго, което сметнете за полезно за колелото.