почивка на море

Почивка на море в Чужбина – Къмпинг и защо?

Почивка на море в Чужбина, но на къмпинг?

Добре, тази статия би могла да се насочи повече към хората, които са готови да експериментират повече с почивката си на море. Които не ги е страх много от заобикалящата ги среда, които са готови да разчупят малко стандарта и прочее. Къмпинг в чужбина основно може да бъде направен от две части – с кемпер (каравана) или без превозно средство. И в двата случая има плюсове и минуси в тези варианти на почивка на море, но нека ги разгледаме конкретно за чужбина.

почивка на море каравана

В чужбина с каравана? Много родни каравани (малко са) не са толкова издръжливи колкото са били преди. Вероятно някой от тях са дори вече достатъчно изморени, че да стоят на едно място или да ходят само до морето. Ако имахте каравана на разположение, бихме ви посъветвали да отидете с нея на почивка. Ще ви е интересно да сте като костенурка – да носите всичко на гърба си.

Почивка на море с разбира каравана?

Дори и дума да не става! Не се знае колко далеч, ще ходите, какво ще ви трябва и дали няма да изгубите половината и повечето си багаж. Потеглете на почивка на море с каравана, на която имате доверие. Обещаваме ви, че ще ви хареса почивката. Защо? Защото в Чужбина, много от местата са с развити места за къмпинг с каравани. Има душове, удобни паркингки, дори мивки за чиний и прибори. В Германия например има един къмпинг на едно езеро (няма да му правим продуктова реклама), където има място за много каравани, има ресторант, място за миене на съдовете, администрация на къмпинга и всичко това е около самото езеро.

Почивка на море с раница.

Това е по-добър вариант, но както сами се досещате – взимате по-малко багаж. Една туристическа раница например и това е. В нея, ще трябва да напълните всичко, което ще ви трябва. Така пък не хабите пари за гориво, къмпинги и други дреболий около самият престой, а можете да се фокусирате повече около разглеждането на обектите. Мотелите в различните държави са с различна цена, но вие винаги може да изберете по-евтино или по-скъпо място.
Всичкият ви багаж е винаги с вас, можете да вземете какъвто транспорт пожелаете и още няколко дребни плюса. В едно обобщение, да си с каравана би било за повече хора, които вече имат съответната каравана (никога няма да ви излезе по-евтино да купите каравана само и само за тази почивка), а тези, които са само двама или един, би им било по-евтино да отидат с раница.